PNL Giurgiu  susține, într-un comunicat de presă, că Marian Mina, președintele CJ Giurgiu, face declarații nefondate cu privire la alocarea pe criterii politice a  fondurilor pentru primării. 

“Recent, domnul Mina a adus acuzații nefondate susținând că alocarea de resurse financiare către primării a fost făcută pe criterii politice.
Unitățile administrativ teritoriale se confruntau cu un blocaj financiar cauzat printre altele de faptul că au fost luate unele măsuri privind prevenirea răspândirii infecției cu COVID și s-au generat cheltuieli suplimentare, de faptul că au fost prorogate primele termene de plată a impozitelor pe clădiri, terenuri, mijloace de transport, determinând ca încasările la bugetele locale din impozite și taxe să scadă iar lipsa de lichidități a condus la acumulare de datorii.
Guvernul a înțeles nevoia unei echilibrări a bugetelor locale răspunzând astfel solicitării legitime a tuturor UAT giurgiuvene alocând sume importante fiecărei unități administrativ teritoriale, sume ce vor rezolva probleme precum cea de la Ghimpați în privința întârzierilor înregistrate la plățile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap, de exemplu. Alocarea pe fiecare UAT a ținut cont atât de nevoile cunoscute cât și de sumele solicitate direct de primării.
PNL Giurgiu înțelege că domnul Mina este mai mult decât familiar cu practicile pe care le acuză nefondat, dar acestea nu sunt și practicile PNL, ci doar ale PSD.
Din postura dumnealui, aceea de președinte CJ, domnul Mina a fost acuzat direct că a încercat să blocheze alocările de resurse către primării până la aflarea rezultatelor la alegerile europarlamentare, de exemplu. Nu în ultimul rând este de amintit faptul că în mod constant primării ca cele ale comunelor Bolintin Deal sau Săbăreni au fost “pedepsite” tot timpul pentru “vina” de a fi conduse de liberali, liberali care, pentru a dezvolta comunele, nu au beneficiat de sprijinul CJ Giurgiu ci au fost nevoite să identifice surse de finanțare a proiectelor chiar și împrumuturi.
Domnul Mina trebuie să înțeleagă faptul că Guvernul liberal a alocat județului Giurgiu sume considerabile, bani care rezolvă multe din problemele cu care se confruntă primăriile și implicit giurgiuvenii. Dacă domnul Mina ar fi condus Consiliul Județean într-o manieră performantă care să atragă investiții prin care să se crească veniturile la bugetele locale, această intervenție a Guvernului poate că nu ar fi fost necesară.
În ceea ce privește situația de la DGASPC Giurgiu, domnul Marian Mina a avut o construcție deficitară a bugetului pe anul în curs, fapt care a generat și întreținut situația neplăcută de la DGASPC Giurgiu. Nu este prima dată când o construcție deficitară a bugetului CJ Giurgiu aduce astfel de probleme iar aici amintim anul 2018″, se arată în comunicatul PNL Giurgiu.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentRomânia pe harta geopolitică a lumii
Articolul următorCap și pajură, cu Oreste TEODORESCU și Cristi Diaconescu