În PMP a izbucnit un război care riscă să conducă la ruperea partidului. Președintele Cristian Diaconescu este contestat de o parte a liderilor PMP, iar aceștia au organizat o ședință a Colegiului Director pentru ca aici să fie convocat un Congres al PMP. Diaconescu a contestat legalitatea ședinței, dar liderii PMP arată că totul a fost statutar.
”Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de membri din 69, și a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri. La ședința Colegiului Național au participat liderii filialelor PMP Iași, PMP Prahova, PMP Caraș Severin, PMP Bistrița Năsăud, PMP București, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureș, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinți, PMP Mureș, PMP Botoșani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomița, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, precum și alți lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Național – aleși locali și vicepreședinți.
Având în vedere situația internă a partidului și nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale.
Regretăm declarațiile domnului președinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Național PMP prin care sugerează că toți liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă. Precizăm că la ședința Colegiului Național nu s-a discutat despre relația cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianță. PMP își continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali.”, arată un comunicat al PMP.
Sursa: Realitatea Din PMP