Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că în România şi în Uniunea Europeană campania de vaccinare anti-COVID-19 începe duminică, informează Agerpres.

„Pandemia, din păcate, e cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate. Dragi români, vă rog să vă feriți de boală și să-i feriți și pe ceilalți. Nu-i de joacă. Nu vom introduce restricții noi de Sărbători, dar restricții în vigoare acum rămân toate în vigoare. Sunt obligatorii, nu opționale. (…) În perioada Sărbătorilor aveți grijă de voi, de cei dragi vouă. Respectați restricțiile”, a spus șeful statului.
 
Președintele Klaus Iohannis a avut joi, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19.

 
La discuțiile cu șeful statului au participat premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.
 
Românii vor petrece sărbătorile de iarnă cu restricții adoptate de autorități pe fondul pandemiei de COVID-19. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis pe 10 decembrie prelungirea stării de alertă în România, astfel că va rămâne în vigoare inclusiv interdicția de a circula după ora 23.00.

CNSU a adoptat hotărârea nr. 58, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 14 decembrie. În baza acestei decizii, în ședința de vineri a Guvernului va fi adoptată o hotărâre privind prelungirea stării de alertă în România.
Articolul precedentCozmin Gușă, dezvăluiri explozive din culisele alegerilor din 2009: Geoană a fost șantajat și terminat de fraudarea voturilor din diaspora. Care a fost rolul lui Vîntu în instituțiile statului
Articolul următorVideo BREXIT – Acord ISTORIC între Marea Britanie și Uniunea Europeană!