Președintele Klaus Iohannis a declarat marți la Cotroceni că este 100% cert că planul României de accessare a fondurilor europene de redresare post-pandemie va fi acceptat de Comisia Europeană.

„Din informatiile mele, pana acum doar Portugalia a depus planul. Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregatirea planurilor nationale, lucreaza la ele impreuna cu Comisia. Ceea ce facem si noi. Deci suntem in ‘mainstream’. Ca noi sunt majoritatea statelor europene. Este o procedura complicata, este prima asemenea forma de finantare de revenire dintr-o criza grava. Coalitia functioneaza foarte bine. Vom avea noi discutii la Guvern, in colatiie, cu CE, care vor duce la o imbunatatire a primului draft

Șansele sunt de 100% pentru România să acceseze PNRR. O să avem un plan bun, acceptat de Comisia Europană.. Sunt doar povești ce spune opoziția. Poveștile vehiculate din opoziție sunt pentru că ei sunt supărați că sunt în opoziție. Nu e ca la examenul de Bac, e un plan național: nu e o jucărică politică.

Nu există varianta sa fie respins. Se va negocia cu Comisia Europeana pana se va ajunge la forma de implementat.

Este cert (ca va fi acceptat planul Romaniei). Discutiile cu respins sau nerespins sunt prostii. Planul poate fi doar renegociat pana va fi foarte bun”, a declarat șeful statului.

Articolul precedentCristian Ghinea: ”PSD a fost atât de preocupat de dezbaterile pe PNRR încât le-a ratat”
Articolul următorOFICIAL: Costel Alexe a devenit inculpat – Nu are voie să plece din ţară sau să ia legătura cu anumite persoane