Profesorii amenință cu greva generală chiar înaintea examenului de Bacalaureat, dacă Guvernul nu găsește soluții pentru problemele lor. 

Sindicaliștii cer salarii mai mari şi condiții mai bune de muncă precum şi poziționarea angajaților din învățământ pe o treaptă superioară în noua lege a salarizării. 

Începând cu ora 15:00, sunt așteptate 150 de persoane care să picheteze sediul prefecturii, dar nu numai în Constanța ci și în alte șase localități.  

Sunt anunțați între 100 și 300 de participanți în fiecare dintre organizații.  

Aceste proteste vor continua și în săptămâna 20-24 martie, spun sindicaliștii, cu pichetarea sediilor prefecturilor din mai multe județe.  

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de grila de salarizare și spun că vor ca toate salariile din învățământ să fie aliniate normelor de acum. Mai exact, vor rezolvarea problemelor aplicate în cadrul legii salarizării pentru toate categoriile de salarizați din sistemul educațional. 

Mai mult decât atât, aceștia spun că vor să le fie plătite și orele suplimentare pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic, dar și plata suplimentară a personalului din unitățile de învățământ nominalizate în echipele de proiecte cu fonduri europene.  

Sindicatele spun că, dacă această acțiune va rămâne fără un răspuns din partea autorităților, se gândesc chiar la un marș de protest în București, în luna mai, dar și la declanșarea unei greve generale în ultima decadă a lunii mai. 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentEugen Tomac: Autorităţile române au obligaţia să-şi schimbe strategia de comunicare, pentru că golul lăsat de ele este ocupat de actori care fac jocul Rusiei
Articolul următorA crescut masiv numărul bugetarilor în România, în ultimul an – Câți angajați are în plus statul