Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni, metodele prin care pot fi deschise restaurantele și actele de cultură sau alte activități în interior.

 ”Guvernul României a adoptat, astăzi, proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă. Astfel, astăzi, sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

– permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

– administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;
– se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;
– reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecție;
– creșterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Atașată aveți Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a spus ministrul de Interne – Marcel Vela.

 
 
Articolul precedentKlaus Iohannis, apel către parlamentari, înainte de moțiune: Un demers toxic. Nu deveniți complici la un astfel de act iresponsabil!
Articolul următorMoțiunea PSD este un fiasco total: Ciolacu nu poate asigura nici măcar cvorumul!