Președintele PMP, Eugen Tomac, susține că decizia liderilor coaliției de a organiza alegerile parlamentare pe 1 Decembrie, de ziua națională a României, este o sfidare la adresa întregului popor.

”Liderii coaliției și-au atins măsura incompetenței prin această propunere. Să organizezi de Ziua Națională a României alegeri în România mi se pare o sfidare fără seamăn. Imaginați-vă cum ar fi ca în Franța, pe 14 Iulie, să fie organizate alegeri sau în Germania, de Ziua Unirii, nu mai vorbesc de 4 Iulie în SUA, să fie organizate alegeri parlamentare. Nimeni nu-și permite vreodată să aducă o asemenea insultă unui întreg popor”.

Președintele PMP spune că ”la capitolul educație și cultură, liderii coaliției trebuie să primească nota 1, pentru că sunt niște oameni care nu înțeleg semnificația unei zile naționale, o zi care trebuie să fie o zi a unității naționale, nu o zi a disputelor ieftine politice”.

Eugen Tomac crede că dreapta ar trebui să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale.

„PMP este deschis spre o asemenea construcție, de a susține un singur candidat de dreapta, dar pot să vă spun că și PMP poate veni cu o propunere la asemenea negocieri, pentru a cere tuturor partidelor de dreapta să ne susțină, pentru că avem nevoie de un candidat care să reușească să intre în turul doi, dar evident că acest lucru trebuie să se realizeze în urma unor discuții, în urma unor consultări. Deci noi suntem deschiși spre o asemenea construcție”, afirmă la RFI Eugen Tomac.

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentHaos pe Aeroportul Otopeni! Mai multe curse ale companiei Tarom au fost anulate
Articolul următorCCR A DECIS! PARTIDELE RĂMÂN CU OBLIGAȚIA DE A PROPUNE CANDIDAȚI FEMEI