Europarlamentarul PMP Traian Băsescu susţine ca Alianţa pentru Unirea Romanilor (AUR) este un partid de extremă dreapta, iar o izolare a acestei formaţiuni ar putea fi chiar o idee bună.

„AUR este o reacţie la apariţia unui partid omolog dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR-ul neomarxist. AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat obiective de genul legionarilor din perioada interbelica. USR este un partid neomarxist care nu va avea foarte multe de spus în politica românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afara de zgomot.

AUR a aparut ca o reacţie la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic romanesc. În ceea ce priveşte izolarea AUR, în timpul partidului Romania Mare s-a mai întamplat asa ceva – partidul a fost izolat până a disparut.

Poate nu e cea mai rea idee.

Nu partidele o promoveaza pe Şoşoacă, nu partidele promoveaza AUR. AUR are doua elemente: tricolorul în mână şi poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează”, a spus Traian Basescu, la postul Realitatea TV.

Traian Băsescu a mai spus că este „o enigmă cum a crescut un partid (c.n. AUR) de la 1% la 10%”.

„Îmi aduc aminte si cand George Simion se tăvălea prin Bucuresti şi i-am luat apararea, pentru că o facea în numele reunificarii României cu Republica Moldova.

Între timp si-a schimbat ideile. Nu am nimic impotriva lui. Eu nu am vorbit de promovarea lui in campanie. Ramane o enigma cum un partid creşte de la 1 la 10%.

Faptul ca de dimineaţa până seara televiziunile ne servesc ce face Şoşoacă este o realitate.

Eu îmi asum susţinerea presedintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce faceau atunci, îl mai auziţi pe George Simion sa vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist sa creadă că va înlătura tot ca sa vina ei la putere”, a concluzionat Băsescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Abuzurile făcute de DNA la umbra protocoalelor cu SRI – Dezvăluiri
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 152. Elena Ceaușescu, diabolică, megalomană și ambițioasă – un cocktail devastator