Fostul președinte și actual europarlamentar Traian Băsescu a lansat, duminică seara, la România TV, un atac la guvern, spunând că deciziile se iau pompieristic. Acesta spune că pentru a se stopa pandemia, trebuie declarată stare de urgență.

“Nu se poate să carantinezi oamenii în baza comandantului operațiuni, ci doar a președintelui României.

Nu comentez ce spune Raed Arafat. Justiția îmi dă dreptate mie pentru că suspendă ordinele comandantului acțiunii.

E atât de mic față de dezastrul pe care îl provoacă. Luați o Constituție și citiți. Poate înțelege și premierul și ministrul de interne și comandantul operațiunii. Dacă vreți să mă aduceți în discuție cu un om inconștient, nu despre Arafat vreau să discutăm.

Noi românii putem să râdem noi. Adică așteptăm să ajungem la 9 la mie, în loc să le iau când am descoperit primul caz.

La orașul Sibiu a făcut cineva o testare să vadă unde este concentrarea. Bucureștiul e asediat, a făcut cineva o testare. Se lucrează ca la pompieri, dăm toți cu tulumba cu apă unde e focul mai mare.

S-a ridicat prea devreme starea de urgență. Și acum, în ceasul al 12-lea, sunt luate jumătăți de măsură. Aș lăsa să circule doar un tren pe fiecare direcție, ce ne trebuie câte 3 către Suceava, Timișoara, pentru că se duce virusul de colo, colo. STB ventilează virusul prin toate cartierele Bucureștiului.

Arafat să își asume să instituie carantină și polițiștii ce să facă pentru că el e un secretar de stat în MAI. Critic modul cum se iau măsurile, cu pierderi foarte mari. Dacă s-ar lucra chirurgical, cu peste 100.000 de teste, am vedea unde trebuie făcute carantinările și izolate localitățile.

Dacă vrem să stopăm pantemia, trebuie raționalizat transportul public, funcționarii să lucreze de acasă și introducerea stării de urgență. Fără stare de urgență, nu poți suspenda drepturile constituționale. Acum trebuie introdusă starea de urgență pentru a stopa decesele”, a spus Traian Băsescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentBNR critică PSD pentru implicarea ABUZIVĂ a instituției în spoturile sale electorale
Articolul următorPartidul Mişcarea Populară va tipări pliante cu fiecare candidat care nu susţine reducerea numărului de parlamentari la 300 şi eliminarea pensiilor speciale