Fostul președinte Traian Băsescu are cuvinte de apreciere pentru noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, de la care așteaptă „să aibă o abordare nemțească” și „să termine cu lălăielile și mandolina lui Robu” punând ordine în lucruri. „Timișorenii vor câștiga mult cu acest primar”, crede Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a remarcat și buna stăpânire a limbii române pe care o are Dominic Fritz, spre deosebire de Clotilde Armand, deși ambii nu sunt nativi români.

Întrebat cum își explică alegerea unui primar străin, Traian Băsescu a spus că „întotdeauna românii au apreciat mai mult străinii decât pe ei înșiși” și a reamintit că am avut și rege străin. „Avem primari importați, dar primarul din Timișoara îmi pare…. în primul rând uitați-vă la diferența… deși primarul de Timișoara nu-i născut în România, vorbește perfect limba română, spre deosebire de Clotilde Armand, care nici ea nu-i născută în România. Primarul de Timișoara e în regulă, după părerea mea, timișorenii vor câștiga mult cu acest primar”, a spus Traian Băsescu la Digi24.

Întrebat ce așteptări are de la Dominic Fritz, Traian Băsescu a spus că se așteaptă „să aibă o abordare nemțească în Timișoara și să termine cu lălăielile și cu mandolina lui Robu și să vină un primar care să ordoneze lucrurile foarte frumos. Gândiți-vă că după Revoluție, Timișoara, mult timp, vreo 15 ani, a fost al doilea oraș al României. Acum a fost depășită mult de Cluj, de Oradea, din punct de vedere al calității vieții din oraș, și foarte probabil și de Arad. Robu a fost, după părerea mea, un primar foarte slab, foarte gălăgios, dar foarte slab”, a punctat fostul șef al statului.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentŞeful PMP Olt, demisie după alegeri
Articolul următorPSD Galați a decis că nu va face nicio alianță cu PNL în nicio localitate din județ