Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă la prezentarea proiectelor pe care le are în vedere dacă va câștiga, că prioritatea sa zero va fi rezolvarea problemei gunoaielor, pentru că mare partea a „Bucureştiului pute”.

Acesta a vorbit despre o investiţie într-o uzină care să proceseze gunoiul menajer. Băsescu a mai spus că trebuie să existe şi o implementare masivă a utilizării energiei regenerabile, iar în Capitală încălzirea apei poate fi făcută prin baterii solare. El propune ca aceste celule de încălzire să fie produse de Romstal şi să fie amplasate pe blocuri, în balcoane.

„Prioritatea zero este rezolvarea problemei gunoaielor. Bucureştiul pute. În condiţiile acestea a devenit urgentă investiţia într-o uzină de procesare a gunoiului menajer, o uzină care să asigure colectarea şi sortarea materialelor pe categorii. Altă menire a uzinei de procesare e reciclarea materialelor recuperate. Un alt obiectiv pe care îl urmărim prin investiţie e valorificarea energetică a gunoiului menajer şi în sfârşit producerea de combustibil. Uzina e finanţabilă la prima prezentare de proiect către UE, mai ales în Bucureşti recunoscut pentru gradul ridicat de poluare. Uzina să aibă o capacitate de procesare a un milion de tone pe an, în condiţiile în care populaţia oraşului generează aproximativ 760.000 tone gunoi menajer”, a explicat Traian Băsescu, la prezentarea sâmbătă a proiectelor pentru Capitală, în calitate de candidat al PMP la Primăria Municipiului Bucureşti.

Articolul precedentVIDEO Noi dezvăluiri bombă ale procurorului Negulescu: Cum negocia Coldea cu spioni străini salvarea unui șef de mutinațională
Articolul următorLiderul PMP: “Cât credeţi că mai pot eu să cred în acest rebut politic care se numeşte Ludovic Orban?”