Fostul președinte a comentat declarațiile ministrului de externe maghiar, care l-a acuzat pe președintele Iohannis că ar fi un un politician „extrem de anti-maghiar”. Declarațiile au fost consemnate în emisiunea “Lupta pentru România”, realizată de Anca Alexandrescu și de Oreste Teodorescu la Realitatea PLUS. Europarlamentarul a mai vorbit și despre problema fondurilor europene.

Traian Băsescu: „O lipsă de decență politică. Rar se întâmplă asta în Uniunea Europeană. Problemele bilaterale se discută în marja Consiliului European. Vorbim de o poziție ostilă a Budapestei față de statul român. Declarația poate avea legătură cu poziția România referitoare la Trianon. România a tratat cu decență acel moment și asta i-a enervat pe maghiari.”

Fostul președinte a evidențiat problema birocratică în contextul abosrbției fondurilor europene.

Traian Băsescu: „Experții OLAF au constatat că anual din fondurile europene se fură: 350 de milioane de euro din 450 de miliaone de euro. România e departe de a fi campioană la acest capitol. Absorbția slabă de fonduri europene de la noi este cauzată de slaba administrare. O problemă foarte mare este și birocrația. Birocrația blochează absorbția, mai ales din motive de incompetență. Nu este același lucru cu corupția. Absorbția României este mai bună decât în exercițiul bugetar anterior. Din România au plecat 220.000 de ingineri. Din fericire, avem materie cenușie importantă rămasă în țară în domeniul IT. Avem creiere exact pentru ce trebuie: societatea informatizată.”

Articolul precedent100% TU DECIZI! Tudorel Toader, procuror comunist, apoi ministrul lui Dragnea care a “executat-o” pe Kovesi la comandă
Articolul următorTraian Băsescu, la Realitatea PLUS: „S-a ridicat prea repede starea de urgență. La noi încă nu a ajuns valul doi de coronavirus”