Gheorghe Ialomițeanu, vicepreședintele PMP, a declarat că majorarea prețurilor a fost determinată, în primul rând, de devalorizarea monedei naționale în raport cu euro, „știind că majoritatea mărfurilor destinate populației provin din importuri”, însă a precizat că o influență de anvergură a avut-o și prețul energiei electrice, despre care spune că a crescut cu peste 18% de la începutul anului.

„Atenționăm Guvernul «laudelor» că românii sunt afectați de creșterea prețurilor! Vești proaste pentru românii cu venituri reduse. Prețurile de consum au crescut 0,5% în aprilie 2021 față de luna precedentă și cu 2,6% de la începutul anului. Din datele statistice rezultă că majoritatea prețurilor mărfurilor alimentare și nealimentare au crescut. Această creștere a prețurilor a fost determinată în primul rând de devalorizarea monedei naționale în raport cu euro știind că majoritatea mărfurilor destinate populației provin din importuri. O influență majoră asupra creșterii prețurilor a avut-o și prețul energiei electrice care s-a majorat cu peste 18% de la începutul anului”, spune vicepreședintele PMP.

Gheorghe Ialomițeanu susține că se impune protejarea românilor cu venituri mici prin măsuri guvernamentale, „și anume prin indexarea pensiilor”, dar și implementarea de politici fiscale bugetare care să stimuleze consumul din producția internă.

„De această majorare a beneficiat bugetul statului care a încasat venituri din tva peste estimările bugetare. Se impune prin măsuri guvernamentale protejarea românilor cu venituri mici și anume prin indexarea pensiilor dar și implementarea de politici fiscale bugetare pentru a stimula consumul din producția internă. Sursa de finanțare a acestor măsuri ar trebui să o reprezinte încasările suplimentare din tva ca urmare a creșterii prețurilor care a dus la scăderea puterii de cumpărare a românilor”, a adăugat Gheorghe Ialomițeanu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentEXCLUSIV Traian Băsescu: Armata israeliană va intra în Gaza
Articolul următorPremierul Cîțu despre evaluarea miniștrilor: ”În acest moment, toată lumea îşi face treaba foarte bine”