Traian Băsescu a vorbit duminică seara la România Tv despre cursa pentru Primăria Capitalei dar nu a dorit să dezvăluie cu subiect şi predicat dacă este candidat pe liste. Cu toate acestea el a vorbit despre probabilităţi şi posibilităţi ca el să ajungă totuşi să câştige scrutinul local.

“Vă pot spune ca având în vedere eliminarea PMP din alianța de dreapta sigur PMP e un partid ce trebuie să participe la alegeri, deci va candida cu candidat la Primăria Capitalei și la toate sectoarele. Eu am făcut o oferta la PMP, aceea de a candida la Primăria Capitalei.

Eu oferta am făcut-o, trebuie să o accepte şi partidul. PMP a așteptat să fie invitat să discute despre coaliția de dreapta. Ieri a fost clar si oficial ca PMP nu e acceptat in aceasta coaliție.

Nu ne victimizăm. PMP va participa cu toate resursele, iar dacă eu voi fi considerat o resursă mă pun la dispoziție pentru Primăria Capitalei,

Sunt gata sa renunț la mandatul e europarlamentar şi să candidez la Primăria Capitalei. Nu este exclus şi dacă voi câştiga vă  asigur că ştiu exact ce am de făcut.

Slavă cerului, am trecut de ABC, de dărâmat chioşcuri, de alergat după….”, a explicat Băsescu fiind întrebat frontal dacă este candidat pentru Primăria Capitalei.

Întrebat dacă ar lua ca viceprimar pe Gabriela Firea sau pe Nicuşor Dan, şi cei doi în cursa pentru fotoliul de primar general, Traian Băsescu a exclus cu fermitate o astfel de variantă şi a oferit şi explicaţii.

“Niciunul pentru viceprimar. Îmi trebuie oameni cel puţin la fel de buni ca mine, ori ei nu îndeplinesc aceste criterii.

Mi-e imposibil să pun degetul pe vreunul dintre cei doi. Deşi Nicuşor este o soluţie. Eu l-am susţinut”, a conchis Băsescu.

Articolul precedentLiderul PNL către simpatizanții PMP: ”Singurul meu mesaj este…”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 36. Interzis la leagăne, permis la tiribombe