Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au emis vineri raport favorabil pentru bugetul Ministerului Dezvoltării pe acest an. Ministrul Cseke Attila a anunţat extinderea reţelei de creşe în România şi demararea unei finanţări semnificative de 380 milioane lei la nivel naţional pentru 2.371 de unităţi administrativ-teritoriale care vor putea face cadastrare sectorială.

„Şase şi 10 grupe de copii pentru a putea să îl trecem prin faza de avizare, din punct de vedere tehnic, după care poate să urmeze punerea la dispoziţie de către unităţile administrativ-teritoriale a termenelor disponibile pentru aceste construcţii de creşe. De asemenea, am anunţat că după aprobarea legii bugetului de stat, vom da drumul la o finanţare semnificativă de 380 milioane lei la nivelul ţării pentru cadastrare sectorială. Asta înseamnă un număr de 2.371 de unităţi administrativ-teritoriale care vor putea face cadastrare sectorială. Asta înseamnă pe anumite sectoare care au fost determinate de aceste unităţi administrativ-teritoriale se face cadastrare completă şi se rezolvă problema proprietăţii din punct de vedere al cadastrului. Este un program naţional cel pe care îl avem la cadastru, pe Programul Operaţional Regional”, a declarat Cseke Attila vineri la Parlament. 

Fiecare dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale va primi 160.000 lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Bugetul Ministerului Dezvoltării pentru 2021 este de 7,15 miliarde de lei, faţă de 5 miliarde de lei la începutul anului 2020.

“Acest buget este unul care ne permite să dezvoltăm. Preconizăm că vom finaliza, în anul 2021, 237 de obiective construite prin Compania Naţională de Investiţii, şi 1.152 de locuinţe noi pentru tineri, prin ANL, de exemplu”, a explicat joi Cseke Attila.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPremierul Cîțu: ”Când ești la începutul campaniei de vaccinare, nu poți discuta despre un pașaport de vaccinare”
Articolul următorMinistrul Economiei, Claudiu Năsui: ”Avem un buget de 6,6 miliarde lei din care 92% sunt scheme de ajutor de stat pentru companiile afectate de pandemie”