Inițiativa Uniunii Europene, #DiscoverEU, oferă tinerilor cetățeni europeni posibilitatea de a descoperi Europa călătorind cu trenul. „La inițiativa Grupului PPE în Parlamentul European, grupul politic din care fac parte, anual se oferă un număr de permise de tren Interrail gratuite tinerilor care împlinesc 18 ani,” anunță eurodeputatul  Dan Motreanu (PNL, PPE)

Potrivit eurodeputatului următoarea rundă de depunere a cererilor pentru permisele gratuite are loc între 12-26 octombrie 2021, fiind eligibili tinerii născuți între 1 ianuarie 2003 și 31 decembrie 2003. Numărul de permise gratuite a fost dublat la 60.000 anul acesta pentru ca și tinerii eligibili în cadrul rundelor 2020 anulate din cauza crizei Covid să poată participa (tinerii născuți între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2002).

Permisul Interrail permite călătoria cu 40 de societăți de căi ferate și de ferryboat care ajung la 40.000 de destinații din 33 de țări. Tinerii vor putea alege între o opțiune de călătorie flexibilă și una fixă. Peste 95% dintre participanți optează pentru opțiunea flexibilă, adică Interrail Global Pass.

 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentPMP solicită Guvernului să mențină PNDL pe linia unor investiții susținute în mod echilibrat, pe tot teritoriul României
Articolul următorKlaus Iohannis, mesaj de Ziua Marinei „Sunt impresionante sacrificiile pe care le faceți!”