O explozie s-a produs, astăzi, la o instalație de la Rafinăria Petromidia Năvodari. A fost emis un mesaj Ro-Alert. Populația a fost avertizată să plece din zonă, existând pericolului producerii unei noi deflagrații. Cel puțin șase persoane au fost rănite. Planul roșu de intervenție a fost activat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și ministrul de Interne, Lucian Bode, merg la locul exploziei.

Mai multe rezervoare au explodat, astăzi, în jurul orei 12:30, la Rafinăria Petromidia Năvodari. Exploziile au fost urmate de incendiu.

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, explozia s-a produs la repornirea rezervoarelor, după ce a fost efectuată revizia. 

Planul roșu de intervenție a fost activat.

În cele trei explozii produse la Rafinăria Petromidia au fost raportate  6 victime, dintre care: 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore și 1 persoană dispărută.

 

 

A fost emis un mesaj Ro-Alert. Populația a fost avertizată să plece din zonă, existând pericolului producerii unei noi explozii.  

Imagine

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocare de forte suplimentare, respectiv:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

A fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la ISU CL, TL, IL, GL și VN.

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil. 

Până la acest moment sunt raportate 3 victime, dintre care 2 cu arsuri.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD.

A fost deschis și un dosar penal pentru vătămare din culpă, posibile fiind și alte acuzații legate de regulile de muncă.

Dacă o persoană își pierde viața, atunci încadrarea va fi de ucidere din culpă.

Anchetatorii trebuie să stabilească încadrarea juridica.

Misiunea este in dinamica

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentLiderul PMP, Cristian Diaconescu, evocă ”o lecție de patriotism, poate greu de înțeles pentru românii de astăzi”
Articolul următorPremierul Cîțu intervine în cazul exploziei de la Petromidia: ”I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU să meargă la fața locului”