Premierul Florin Cîțu susține că a fost informat de către Raed Arafat despre explozia de la Petromidia-Năvodari și i-a cerut acestuia să meargă la fața locului. De asemenea, Florin Cîțu a cerut o analiză rapidă și să i se spună dacă se impun alte măsuri, cum ar fi evacuarea populației.

”Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.

De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.

În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. Acestor forțe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța.”, scrie Florin Cîțu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentEXPLOZIE urmată de INCENDIU, la Rafinăria Petromidia Năvodari. Populația, avertizată să părăsească zona
Articolul următorCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre Florin Cîțu: „Este penibil ca primul om din decizia executivă să se laude că a pus o pilă”