Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că bucăţile de dronă descoperite pe teritoriul României fac parte din categoria incidentelor, nu a atacurilor deliberate, potrivit Agerpres. 

El a declarat, la Chişinău, că există probabilitatea ca astfel de situaţii să mai apară, însă a subliniat că nu există informaţii, potrivit cărora Rusia ar ataca deliberat teritoriul aliat, iar NATO ia măsuri în continuare de întărire a protecţiei teritoriului aliat, inclusiv cel al României.

„Mesajul meu este acelaşi, şi de la Chişinău, şi de la Bucureşti, şi de la Bruxelles, şi de la Washington: aveţi încredere că NATO ne facem datoria şi, dacă mai pot apărea astfel de situaţii, ele sunt incidente, nu accidente. Nu vedem niciun fel de intenţii din partea Rusiei să declanşeze ceva împotriva NATO, iar descurajarea pe care noi o arătăm prin această forţă colectivă este cea mai bună apărare. Nu avem în faţa noastră un atac deliberat împotriva unui stat aliat, în cazul de faţă România.

Este foarte important să facem această linie de demarcaţie. Incidente, accidente se pot întâmpla, s-au mai întâmplat, posibil să se mai întâmple şi în viitor, dar nu avem în faţa noastră un atac deliberat din partea Federaţiei Ruse împotriva unui teritoriu de stat aliat”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO.

Oficialul Alianţei Nord-Atlantice a dat asigurări că „structurile militare ale NATO şi cele militare ale României sunt în contact permanent pe tot ce înseamnă schimb de informaţii şi evaluarea acestei situaţii”.

“Suntem în contact permanent cu aliatul nostru român. Ambasadorul nostru la NATO a făcut o informare completă aliaţilor în cursul zilei de ieri şi suntem în permanent contact cu conducerea politică şi militară a României.

Secretarul general a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Iohannis”, a adăugat Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a condamnat atacurile ruseşti împotriva infrastructurii civile şi a populaţiei civile din Ucraina şi a făcut un apel pentru încetarea acestora.

sursa photo: Inquam photos/ Virgil Simonescu

Sursa: Newsinn

Articolul precedentVIDEO-Eugen Tomac vrea masuri de sprijin: ”Ucraina nu trebuie abandonată, însă nici fermierii români nu trebuie abandonați”
Articolul următorDecizie revoltătoare a Guvernului: ia din fondul de rezervă ca să crească salariile bugetarilor. Cine va primi bani în plus