Europarlamentarul Eugen Tomac cere măsuri imediate pentru sprijinirea fermierilor români afectați de exporturile din Ucraina. PMP-istul spune că românii ajută însă sunt penalizați de Comisie, iar tergiversarea intrării României în Schengen complică și mai rău lucrurile.

“Acordul pe cerealele ucrainene în România, Polonia, Bulgaria și Slovacia va expira în câteva zile, iar fermierii români, în continuare sufocați de datorii, se uită cu speranță spre UE.

Prin urmare, am cerut astăzi Comisiei, în cadrul dezbaterii privind exporturile de cereale ucrainene, soluții. Soluții imediate și eficiente pentru cei care depun cel mai mare efort pentru a ajuta.

Ucraina nu trebuie abandonată, însă nici fermierii români nu trebuie abandonați. Dimpotrivă, ei sunt cei care au cea mai mare nevoie de sprijin.

România este sancționată de două ori în actuala conjunctură, iar frontiera la intrarea în spațiul Schengen complică și mai mult lucrurile”, transmite Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDeputații au adoptat legea incitării la ură. Câți ani de închisoare sunt prevăzuți pentru astfel de manifestări
Articolul următorGeoană, despre bucățile de drone descoperite în România: „Fac parte din categoria incidentelor, nu a atacurilor deliberate”