Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a vorbit vineri seară, la B1 TV, despre Planul Național de Redresare și Reziliență, susținând că ”PNRR nu înseamnă bani pentru ce s-a furat sau ce nu s-a făcut în 30 de ani în România”.

”Mi-aș dori ca acest PNRR să devină un plan de țară, adică ceva mult mai mult decât politica din România. Nu, nu a fost respins. Într-adevăr, două luni de acum încolo va avea loc un dialog între capitala statelor UE și Comisie pe zone de expertiză în ceea ce privește diverse elemente de coerență. Sunt aspecte care în acest moment pot fi dubitabile inclusiv pentru birocrația de la Bruxelles.

Un lucru trebuie spus foarte clar: sigur că PNRR se va aproba. Mă interesează să se aprobe și să absorbim după aceea și banii să intre în România într-adevăr și ar fi o problemă să se aprobe doar politic pentru a merge toate celelalte proiecte înainte și după care să avem probleme la finanțarea schemelor în cauză.

PNRR nu înseamnă bani pentru ce s-a furat sau ce nu s-a făcut în 30 de ani în România. PNRR înseamnă bani pe care Comisia Europeană îi pune la dispoziția statelor pentru a se moderniza, pentru a avea acea reziliență în față oricăror crize care urmează să apară. Deci, pentru un proiect integrat european pentru urmărorul deceniu aproape. Din acest punct de vedere, etapele următoare care vor verifica implementarea pe cele 2 rapoarte anuale de tip MCV”, a spus Cristian Diaconescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDan Motreanu, eurodeputat: “Până în 2027, punem capăt creșterii animalelor în cuști”
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Ion Mihai Pacepa – Trădător sau erou? – Cât valora viața lui Pacepa pentru Ceaușescu