Deputatul PMP, Marius Paşcan, a cerut luni solicitat luni guvernului realizarea unui pact naţional pentru sănătate şi a solicitat transparenţă în ceea ce priveşte achiziţiile, anunță news.ro.

Marius Paşcan a menţionat, în discursul său, că PMP a propus mai multe iniţiative, dar acestea nu au găsit ecou favorabil la nivel guvernamental.

El a amintit propunerea PMP privind realizarea unui pact naţional pentru sănătate, dar şi de faptul că PMP a cerut transparenţă în ceea ce priveşte achiziţiile, acuzând că “Guvernul a acţionat în sens invers”, încercând să centralizeze comunicarea şi mărind timpii de răspuns pentru instituţii.

Reprezentantul PMP a acuzat, de asemenea, că România este singurul stat care nu participă la efortul global de realizare a unui vaccin.

Paşcan a criticat şi programul IMM Invest, arătând că există un “apetit scăzut” al băncilor de a susţine acest program.

El a mai spus că şomajul tehnic nu mai este o măsură suficientă pentru susţinerea economiei.

“Recomandarea noastră pentru Guvern este să folosească soluţia care şi-a dovedit eficienţa în precedenta criză: relansarea investiţiilor”, a mai spus Marius Paşcan.

El a mai spus că nu este loc de orgolii sau vanităţi politice, precizând că “a venit momentul să ascultaţi mai mult şi să dialogaţi consecvent cu partenerii politici”.