Începând cu data de 08 februarie 2021, în cadrul Programului TEZAUR, Ministerul Finanţelor va lansa o nouă emisiune de titluri de stat destinate exclusiv populației, cu scadențe la 1, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,00%, 3,30%, și, respectiv, 3,45%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • în perioada 08-24 februarie 2021 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului
  • în perioada 08-23 februarie 2021 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 08-22 februarie 2021 din mediul rural.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentIa pastila SRS: Mega-tun imobiliar! Miliarde din banii publici transferate în buzunare private
Articolul următorTanczos Barna: Nu există o relaţie directă între tăierile ilegale de păduri şi apariţia urşilor lângă așezările umane