Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a declarat, joi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că primarul care va prelua mandatul în octombrie 2024 nu va găsi nicio datorie curentă. Edilul susține, de asemenea, că în octombrie 2020, când a preluat acest mandat, datoriile curente ale municipalității erau de 3 miliarde de lei.

”Evident, primăria Capitalei are datorii. Are datoria la Costanda, la Otokar, are o datorie la STB, însă aceste datorii sunt eşalonate, nu există riscul ca vreunul dintre creditorii primăriei să vină mâine sau poimâine să blocheze conturile primăriei”, a afirmat Nicușor Dan.

Întrebat dacă, în cazul în care va pierde alegerile, un alt primar general va găsi datorii când va veni în funcţie, anul acesta, edilul a răspuns: ”Primarul care va prelua mandatul în octombrie 2024 nu va găsi nicio datorie curentă”.

Primarul a mai afirmat că ”în octombrie 2020, când a preluat acest mandat, datoriile curente ale Municipiului Bucureşti erau de 3 miliarde de lei”.

”Oricare din aceşti creditori ai municipiului puteau să vină şi să blocheze conturile primăriei şi câţiva dintre ei au făcut-o. În momentul în care am preluat acest mandat, conturile pirmăriei erau blocate şi Primăria nu putea să facă nicio investiţie. În acest moment, conturile primăriei nu sunt blocate”, a mai spus Nicuşor Dan.

Articolul precedentTraian Băsescu: ”Primarul Capitalei este un om de o dimensiune politică uriașă. Or nu poți să pui un om de business să substituie un om politic”
Articolul următorAnca Alexandrescu este pe urmele lui Coldea! Anchetă explozivă marca Culisele Statului Paralel, începând de luni, de la ora 21.00