Fostul președinte al României Traian Băsescu face declarații incendiare privind candidaturile la Primăria Capitalei. Subiect fierbinte în partide, lupta pentru Primăria Capitalei nu se conturează a fi atât de complexă, crede Băsescu.

Fostul șef de stat exclude candidatura unui om de afaceri independent

„Nici nu văd, nici nu cred (n.r.: ipoteza unui independent susținut de coaliție). Cum și teoria asta, căutăm ba pe unul, ba pe altul din business să-l facem primar al Capitalei. În primul rând, primarul Capitalei este un om de o dimensiune politică uriașă. Or nu poți să pui un om de business să substituie un om politic”, declară Trăian Băsescu într-un interviu pentru Euronews România.

„În momentul de față, nu se mai alege, se negociază primari, premieri, președinte, poate. Deci mi-este foarte greu să am o evaluare asupra viitorului președinte, dacă va fi de dreapta sau de stânga. Cert e că aceste devansări vor crea și tulburare politică. Imaginați-vă că pe 9 iunie au loc alegeri locale, iar primarii și consilierii în funcție mai au mandat până în octombrie. Deci patru luni și jumătate în care o să avem primar ales și primar în funcție, o să avem consiliu ales și consiliu în funcție. O să fie puțină zăpăceală care o să aibă efecte și asupra configurației politice a întregului ansamblu politic, parlament, președinție și chiar administrație locală, a spus Traian Băsescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentAngajații din Sănătate continuă protestele în fața spitalelor: medicii au ajuns la capătul răbdării
Articolul următorNicuşor Dan: Primarul care va prelua mandatul în octombrie 2024 nu va găsi nicio datorie curentă