Reprezentanții Partidului Mișcarea Populară au transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentenților Medicali, precizând că ”își manifestă recunoștința și condescendența față de toți angajații din Sănătate” care au luptat pentru viețile oamenilor de la începutul pandemiei de coronavirus.

”O reverență în fața asistenților medicali

PMP își manifestă recunoștința și condescendența față de toți angajații din Sănătate, care s-au luptat pentru a salva viețile oamenilor, în această pandemie.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, partidul nostru mulțumește întregului personal din spitale pentru munca depusă pe toată perioada pandemiei.

Fiecare caz de covid tratat în unitățile medicale și-a avut propria dramă, iar asistenții medicali au stat la căpătâiul tuturor bolnavilor.

Partidul nostru își arată gratitudinea nu numai față de datoria împlinită, ci și față de umanitatea și solidaritatea manifestate de asistenții medicali în fața acestui flagel, de multe ori necunoscut, care a răpit viața a mii de oameni”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a PMP.

În acest context, reprezentanții PMP vorbesc despre necesitatea unei reforme în sănătate, ”ca o componentă esențială a securității naționale”.

”PMP a susținut întotdeauna reforma în Sănătate, ca o componentă esențială a securității naționale. Investițiile în Sănătate înseamnă finanțarea supraviețuirii unei națiuni, mai ales în asemenea vremuri excepționale, bântuite de o pandemie foarte greu de controlat.

De aceea, partidul nostru susține depolitizarea întregului act medical și profesionalizarea tuturor structurilor din Sănătate”, se mai menționează în mesajul PMP.

PMP, de ziua Internațională a Asistenților Medicali: Mulțumim întregului personal din spitale pentru munca depusă pe toată perioada pandemiei. Asistenții medicali au stat la căpătâiul tuturor bolnavilor

Sursa: Realitatea Din PMP