Președintele Klaus Iohannis a reacționat după rezultatul alegerilor din Republica Moldova, felicitând-o pe Maia Sandu și pe alegătorii ei.

“Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!”, scrie Klaus Iohannis pe Twitter.

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a obţinut 52,50 % din voturi la alegerile parlamentare aniticipate din Republica Moldova. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) a obţinut 27,38%, iar Partidul Şor 5,78%, acestea fiind şi formaţiunile care vor intra în Parlament.

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria istorică și i-a asigurat pe cetățenii Republicii Moldova că România este alături de ei în acest proces de reformă. Și 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentEugen Tomac despre alegerile din Moldova: ”În sfârșit, s-a spus foarte limpede un „nu” propagandei întreținute artificial și agresiv de Rusia”
Articolul următorBarna, despre desfiinţarea SIIJ:Atâta timp cât nu găsim o soluţie în coaliţie, o sesiune extraordinară este prematură