Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o primă reacție la raportul ONU privind schimbările climatice.

Încălzirea globală va deveni un fenomen şi mai grav, limita de încălzire a globului va fi atinsă în următorii 20 de ani, se arată în raportul „Cod roşu pentru umanitate”, prezentat luni de ONU.

ONU continuă să tragă un semnal de alarmă privind încălzirea globală. Omenirea este în pericol din cauza încălzirii globale, iar vina îi aparţine, ssusțin reprezentanţii ONU.

Ce ne aşteaptă dacă nu luăm măsuri imediate şi viabile? Specialiştii în climă vorbesc despre valuri de caniculă ce vor provoca decese, uragane majore şi alte fenomene extreme ce vor deveni mult mai severe în anii următori.

Iată ce mesaj a transmis Klaus Iohannis:

“Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toți! Magnitudinea, precum și ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acțiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii și măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora. Este nevoie să acționăm ferm, coordonat la nivel național, european și internațional, pentru a implementa politici publice adecvate. Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare!”, transmite Klaus Iohannis.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCulisele statului paralel | Femeile care au luat liftul către vârful politicii. De la Leana lui Nicu, la Lenuța lui Traian
Articolul următorEurodeputatul Dan Motreanu a primit răspuns din partea Comisiei Europene: Fondurile UE pot fi utilizate pentru infrastructura viitoarelor camioane electrice