După ce în judeţul Dâmboviţa, unde a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PMP, a obţinut 3,07% din voturi, Robert Turcescu (foto stânga) şi-a găsit un loc pe lista PMP Braşov pentru Camera Deputaţilor. Anunţul a fost făcut de fostul jurnalist pe pagina personală de Facebook. Ba mai mult, el a precizat că „voi deschide lista PMP pentru Camera Deputaţilor la Braşov”.

De asemenea, Turcescu a menţionat că viceprimarul în funcţie al Braşovului, Costel Mihai (foto dreapta), va fi primul pe lista PMP Braşov pentru Senatul României, astfel că şansele lui să ajungă în Parlament sunt mult mai mici decât cele ale „capului de listă” pentru Camera Deputaţilor (pentru un mandat de senator este nevoie de mai multe voturi).

Reamintim că la alegerile locale din anul 2020, pentru funcţia de primar al municipiului Braşov, candidatul PMP (Costel Mihai) a obţinut 1.464 de voturi (1,76%), iar partidul a obţinut pentru Consiliul Local 2.509 voturi (3,09%). Pentru Consiliul Judeţean, PMP a obţinut  8.539 de voturi (4,21%), iar candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, George Antohe, a obţinut 6.155 de voturi (2,98%).  În urma acestor rezultate, Costel Mihai şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Braşov a PMP, iar Colegiului Naţional al PMP a decis ca el să rămână  preşedinte interimar al  filialei.
De altfel, tot după alegerile locale din 27 septembrie, Robert Turcescu a fost demis de conducerea centrală a PMP din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Dâmboviţa.

Sursa: bzb.ro

Articolul precedentRobert Turcescu va deschide lista PMP pentru Camera Deputaţilor la Brașov
Articolul următorKlaus Iohannis: ”Capitala a depășit acel indice ALARMANT. Foarte multe județe sunt aproape de acest scenariu. Se impun RESTRICȚII”