Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, joi, că sora sa fost audiată, în cadrul verificărilor deschise de căre Departamentul pentru Lupta Antifraudă, la fosta sa firmă. Sora președintelui USR, Dan Barna, a fost audiată de DLAF, care s-a autosesizat și verifică proiectele derulate în trecut de firma lui Dan Barna. Președintele USR, care a precizat că nu are niciun dosar la DNA.

Dan Barna a declarat, joi, că sora lui a fost audiată de Departamentul pentru Lupta Antifraudă şi că verificările DLAF în ceea ce priveşte o parte din proiectele realizate de către fosta sa firmă sunt în curs de desfăşurare.

Dacă vorbim de DLAF, care s-a autosesizat în urma anchetei Rise, o perioadă nu s-a mai întâmplat nimic. În momentul de faţă ştiu că sunt verificări în curs şi ştiu asta pentru că săptămâna trecută sora mea, fostele angajate de la croitoria respectivă unde a lucrat sora mea au fost invitate pentru audieri. Li s-au pus întrebările oarecum fireşti: dacă au lucrat acolo, dacă au primit toate salariile, dacă au croit, ce-au croit, dacă au cusut rochii, şorţuri… Adică au fost întrebările de verificare. Mai multe instituţii verifică activitatea mea anterioară în perioada aceasta. Inspecţia Muncii a fost, a reverificat. Deci sunt verificări în curs. Eu am toată încrederea că în perioada următoare – sper să fie cât mai scurtă – se va ajunge la un final, pentru că sper să nu se repete secvenţa din campaniile anterioare”, a spus Dan Barna la Europa FM.

Acesta a spus că este oprimist că ancheta se va finaliza curând, în mod transparent.

”Sunt optimist că în săptămânile viitoare acest lucru se va închide”, a mai declarat Dan Barna.

”Sunt total deschis, dacă voi fi invitat, să mă duc să răspund la orice neclarităţi există”, a adăugat liderul USR.

Acesta a mai spus că proiectele au fost realizate corect şi speră că cei de la DLAF să constate acest lucru. Preşedintele USR a mai specificat că nu există la DNA nici un dosar în ceea ce îl priveşte.

Articolul precedentPMP va vota guvernul liberal format de Florin Cîțu
Articolul următorPMP Bistrița-Năsăud și-a lansat candidații pentru alegerile locale! Simionca vrea un scor de peste 25% în județ