Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a amuzat în direct la Digi 24, de promisiunile cu care Nicușor Dan s-a lansat în cursa pentru Capitală, descriindu-le drept utopii. 

„Nicușor Dan în competiție cu Gabriela Firea are șanse destul de mari, dar eu nu aș pleca triumfalist cum văd că au pornit, ‘avem primar general’ , aș fi mult mai prudent și mai pragmatic. deocamdată i-am văzut pe liderii USR, PNL și pe Nicușor Dan la momentul  lansării anunțând niște bazaconii de genul: ‘Vom face să fie bine și pentru conducătorii auto și pentru bicicliști și pentru pietoni’, or ca fost primar le spun că nu se poate să fie bine pentru toți odată. Ori pentru unii ori pentru alții, dar pentru toți odată nu se poate. Sau: ‘O să facem Bucureștiul respirabil cu spații verzi’, unde frate mai faci spații verzi? Singurul lucru pe care îl ai de făcut în București acum este să protejezi spațiile verzi care există, în măsura în care procedura de restituire nu vine ca tăvălugul peste spațiile verzi pe care le mai ai, iar noul propritar să spună: ‘Și-acum fac un bloc, că-i terenul meu!’”, a declarat Traian Băsescu.

„Aș fi vrut să aud așa de la cei care se dau cunoscători ai problemelor Capitalei, avem RADET-ul ca fiind o mare problemă, și financiară și tehnică. RADET-ul nu poate fi revitalizat, dar avem în schimb primii doi pași și urmează al treilea. Deci este contorizat Bucureștiul la scară de bloc, din mandatul meu, cele 756 de puncte termice sunt automatizate, nu-ți trebuie decât ca în spatele punctelor termice să aduci o centrală de cvartal, care este cât un container. Și ai închis problema RADET”, a explicat Traian Băsescu.

 

 

 
Articolul precedentE jucat Bucureștiul? Se pare că da
Articolul următorTomac, atac la USR: Două lucruri uită să spună distinsul domn Năsui!