Normele prevăzute pentru deschiderea teraselor ca urmare a modificării Anexei 3 la HG privind starea de alertă vor fi publicate vineri seară, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ordinul îl lucrează secretarul de stat Pârjol, eu am tot discutat, şi acum am discutat, sunt aproape gata, vor fi publicate în seara aceasta. Deci, exact ce v-am zis se va şi întâmpla, nu mai mult de 4 persoane la o masă, nu vor fi norme aşa speciale, mesele la 2 metri unele de altele, astfel încât să limităm… “, a declarat Virgil Popescu.

Premierul Ludovic Orban a adăugat că nu a apărut inca Ordinul pentru că mai trebuie stabilite câteva reguli, fiind și ANSVSA implicată în acest proces, pentru ca este vorba şi de servirea mesei, nu numai a cafelei, băuturilor alcoolice sau a băuturilor răcoritoare.

DOCUMENT Toate restricțiile care vor fi ridicate de Guvern de la 1 iunie

„Mai trebuie stabilite câteva reguli (…), și ANSVSA e implicat, acolo fiind vorba de modul de servire,  astfel încât să existe un risc minim de răspândire a virusului, dar nu vor fi foarte multe reguli decât regulile care să asigure o minimă distanţă fizică, să asigure dezinfectarea suprafeţelor după fiecare client la o masă, să asigure pentru tot ce înseamnă tacâmuri, veselă, tot ce este utilizat în servirea mesei, băuturilor răcoritoare şi băuturilor alcoolice, practic, asigurarea normelor de igienă şi de protecţie sanitară. Dar, cert e că, după 1 iunie, dacă vreţi să beţi o cafea pe terasă, dacă veţi găsi terase deschise, puteţi să vă așezați la orice terasă”, a completat Orban. 

 

Scrie Realitatea.net

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentReacția la fotografie virală: Un moment de relaxare după ce au obţinut 33 miliarde de euro de la UE. Ar fi fost mai bine să servească fiecare câte o felie de colivă, pe stilul PSD?
Articolul următorDoliu în Partidul Mișcarea Populară