Fostul președinte Traian Băsescu susține că promisiunea majorării pensiilor cu 40% a fost, de la început, o himeră, iar statul nu o poate  suporta, chiar și dacă n-ar fi situație de criză. În direct la Realitatea PLUS, Băsescu a afirmat că guvernul PSD a inițiat lanțul vicios al amăgiri pensionarilor, iar guvernul PNL continua în această direcție.

 Traian Băsescu a afirmat că ceea de guvernul Orban a prezentat drept o majorare semnificativă e o continuare a modelului PSD de a acorda creșteri, de regulă de la jumătatea anului, în locul indexărilor de la început de an.

“Eu consider ca ar fi fost corect dacă anul acesta se aplica indexarea de 10 care se cuviene, conform legii, de la 1 ianuarie și în septembrie să fi dat ceea ce se numește mărire, care în funcție de resursele pe care le are guvernul, ar fi putut fi 4-5%. Așa li s-au dat pensionarilor 14% procente în septembrie, și banii au fost mai puțini, ca urmare a inflației.” A explicat Traian Băsescu, în direct la “România la apel”.

Fostul președinte i-a criticat și pe liderii pensionarilor pentru situația în care s-a ajuns, pentru că au făcut un joc periculos pentru cei pe care-i reprezintă.

“Sunt și eu pensionar și m-am săturat de erorile pe care le fac liderii pensionarilor, tot stau de fustele și pantalonii miniștrilor muncii, acceptă tot ce le spun aceștia, de parcă ar fi Dumnezei…<<avem în buget, avem 40%…si avem de fapt 14%>>. Anul trecut a fost la fel, creștrea de 40% a fost o himeră de la început, statul nu o putea suporta. O plăteau acum dar la anul și peste 2 ani nu mai putea suporta această creștere,” a afirmat Traian Băsescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentTraian Băsescu: Pensionarii au fost înșelați de Lia Olguța Vasilescu
Articolul următorBăsescu și-a depus candidatura: Cele mai mari proiecte ”au rămas la stadiul la care le-am lăsat”