Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a explodat, în ultima săptămână, în România, ducând țara noastră în top 3 european la numărul de pacienți pe suta de mii de locuitori. 

Europarlamentarul PMP a declarat, luni seara, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, că stare de alertă decretată de guvern este neconstituțională.

”Eu am spus că nu trebuie ieșit din starea de urgență. Unii spun că suntem în valul doi! Nu, nu suntem în valul doi, suntem în valul unu, pe care nu l-am tratat cum trebuie, din cauza populismului.

Această stare de alertă nu are niciun temei constituțional. Nu poți să diminuezi drepturi fundamentale prin hotărâre de guvern. Prețul nu îl plătesc guvernanții, ci populația, prin îmbolnăvire și decese.

Trebuie reintrodusă carantina pentru românii care vin din focare de infecție, din străinătate. Nu cred că actuala putere are curaj să reintroducă starea de urgență. Dar, la nevoie, va trebui să o reintroducă, dacă ajungem la 5-600 de îmbolnăviri pe zi. Gândiți-vă ce va fi în spitale, în secțiile de reanimare, dacă ajungem la 500 de cazuri pe zi? Atunci să îi văd pe cei care au mințit că stăm bine, din populism!”, a spus Traian Băsescu.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 7. Wikileaks de România
Articolul următorEugen Tomac desființează PSD și pe Ponta: Cel mai mizerabil populism!