Colegiul Național al PMP reunit online a dezbătut subiectele politice și sociale la zi și a luat o serie de decizii organizatorice astăzi în ceea ce privește Liga Aleșilor Locali, organizarea și comunicarea politică. Constatăm că situația în ceea ce privește actul de guvernare este critică, lipsind voința politică privind formarea unui guvern eficient care să rezolve problemele sociale și economice generate de criza Coronavirus.

CN PMP a decis numirea domnului Laurențiu Neghină, primarul municipiului Onești, în funcția de președinte interimar al Ligii Aleșilor Locali PMP. Laurențiu Neghină  a câștigat mandatul de primar cu 42% la alegerile locale din septembrie 2020, iar PMP este al treilea partid, la nivel național, în ceea ce privește numărul de aleși locali.

De asemenea, CN PMP a decis numirea doamnei Ioana Constantin în funcția de Vicepreședinte pe Organizare și Comunicare Politică. Iar P.J. Crowley, fost asistent al secretarului de stat la Departamentul de Stat al SUA, a fost numit consilier al Președintelui PMP Cristian Diaconescu.

CN PMP a mai decis să solicite Parlamentului României să înceapă, în regim de urgență, consultările și dezbaterile pentru o nouă lege a sănătății, pornind de la proiectul depus de PMP în Parlamentul României la finalul anului 2020. Sănătatea publică reprezintă un obiectiv de interes social și de securitate națională.

PMP a depus la finalul anului trecut în Parlamentul României un proiect privind o Nouă Lege a Sănătății, care urmărea șase direcții esențiale: organizare, finanțare, politica medicamentului, asistență primară, servicii spitalicești și resurse umane. Este revoltător că, în decurs de un an și în contextul pandemiei, acest proiect de lege nu a fost trimis nici măcar la Comisiile de Specialitate.

Proiectul de lege PMP privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate românesc a fost elaborat de cei mai buni specialiști români în managementul sănătății și are ca obiective: corectarea problemelor vechi cu care sănătatea românească se confruntă. Totodată, această nouă lege a sănătății ar aduce creșterea finanțării sistemului și creșterea transparenței, dar mai ales ar reduce politizarea din sistem și risipa banilor. Proiectul de lege poate fi consultat aici:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19012

Considerăm că sistemul de sănătate românesc a ajuns într-un punct critic, oameni nevinovați mor arși de vii în spitalele care ar trebui să îi vindece. Întreaga clasă politică, împreună cu medicii și întreg personalul medical, avem obligația imediată să acționăm pentru a asigura românilor servicii medicale de calitate în spitale moderne, bine dotate.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentLEGILE PUTERII. Primarii care nu au primit niciun ban de la guvern pun la cale plângeri penale împotriva premierului
Articolul următorDan Motreanu: “Susțin măsurile de sprijin suplimentare pentru sectorul vitivinicol și pentru sectorul fructelor și legumelor, adoptate recent de către CE”