Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac a declarat, miercuri, că “după acest refuz absurd al Austriei, repetat obsesiv în jurul unui argument fals, se impune ca România să-și schimbe radical abordarea în chestiunea Schengen”.

“Ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, susține că guvernul de la Viena se opune extinderii spațiului Schengen pentru că nu funcționează.
 
Tot acest ministru mincinos uită să spună că exact în ședința în care a refuzat accesul României în spațiul Schengen, a votat pentru intrarea Croației în spațiul de liberă circulație al Uniunii Europene”, a transmis Tomac, într-un mesaj postat pe Facebook.
 
Potrivit președintelui PMP, toată retorica oficialilor austrieci la adresa României “este plină de falsuri”.
 
“În acest moment, cer Guvernului României să se alăture procesului deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și împreună să sancționăm acest abuz de drept comis de un guvern iresponsabil condus de politicieni profund antieuropeni”, este apelul făcut de liderul PMP.
 
El a subliniat, în context, că 25 de guverne din zona Schengen consideră că România îndeplinește toate condițiile pentru a fi parte din acest spațiu, “Comisia Europeană spune limpede că țara noastră îndeplinește toate condițiile, un singur guvern, cel de la Viena, blochează în mod absolut revoltător dreptul nostru de a ne bucura de liberă circulație”.
 
“Nu mai țineți Europa divizată, dați jos hotarul, domnule Nehammer!”, a transmis Eugen Tomac autorităților  austriece. 
 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentGerhard Karner, ministrul de Interne austriac, după întâlnirea cu Predoiu: Poziţia noastră este că sistemul Schengen, ca întreg, nu funcţionează, de aceea nu suntem deschişi pentru extinderea acestuia
Articolul următorAvionul în care se afla Evgheni Prigojin s-a prăbușit. Șeful mercenarilor Wagner ar fi murit