Eurodeputatul Eugen Tomac afirmă că este „absolut convins” că România va intra deplin în Schengen, iar Austria va fi sancționată pentru „această mare nedreptate” la CJUE: „Procesul nu s-a încheiat, la fel cum nici intrarea noastră deplină în Schengen nu e realizată”.

„România în Schengen. Nu pot descrie în cuvinte ce sentiment minunat trăiesc văzând că un obiectiv pentru care am muncit enorm este îndeplinit parțial. În acesta dimineață am trecut prin aeroport în doar 5 de la controlul de securitate până la îmbarcare, pentru că în sfârșit suntem în Schengen. După umilință din 8 decembrie 2022, când Austria s-a opus intrării României în spațiul Schengen, mi-am asumat să nu las abandonat acest obiectiv de țară și am continuat pe cont propriu un demers unic ce a necesitat un efort uriaș, dar care a meritat. Așa am sesizat toate statele membre UE, Comisia Europeană, Consiliul European, Guvernul României și în sfârșit Consiliul Uniunii Europene, acolo unde în Consiliul JAE, Austria a comis un abuz de putere și a blocat dreptul nostru legitim de a fi în spațiu Schengen”, scrie pe Facebook președintele PMP, Eugen Tomac.

El amintește că a deschis un proces, în premieră inițiat de un deputat din Parlamentul European, împotriva Consiliului Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

„Nu am avut în acest demers decât români de bună credință care au semnat pentru RomaniainSchengen și evident colegii alături de care am luptat la fiecare dezbatere în plen și comisii. Procesul nu s-a încheiat, la fel cum nici intrarea noastră deplină în Schengen nu este realizată. Trebuie să ne bucurăm de libera circulație terestră așa cum este definit spațiul fără frontiere al UE și vom realiza acest lucru. Acest caz este o demonstrație clară că atunci când nimeni nu mai crede în șansele noastre, trebuie să ne facem datoria cu mult curaj față de țara si cetățenii ei și în mod sigur vor veni și rezultatele. Mulți își arogă merite, astăzi, dar eu știu foarte bine cât a contat presiunea zilnică pe care am făcut-o atât acasă cât și la Bruxelles pentru ca acest dosar să nu fie din nou abandonat așa cum a făcut Guvernul României mai bine de 11 ani. Sunt absolut convins că în 2025, România va intra deplin în Schengen, la fel cum sunt convins că Austria va fi sancționată pentru această mare nedreptate la CJUE. Pentru a continua munca începută vă invit să fiți alături de mine și echipa Dreptei Unite la alegerile din 9 iunie, pentru că în Parlamentul European vom apăra cu demnitate și curaj interesele Românie în Uniunea Europeană! Lupta pentru Schengen continuă”, încheie Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedent31 martie 2024. România a intrat în Schengen pe cale aeriană și maritimă. De ce controale scapă românii în aeroporturi: noi date
Articolul următorGuvernul pregătește o nouă plafonare a prețurilor