Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a anunțat, pe Facebook, că peste 70% dintre români consideră că știrile false sunt o amenințare pentru România.

“Peste 70% dintre români consideră că știrile false sunt o amenințare pentru România.

Pentru că sunt profund preocupat de fenomenul dezinformării care a devenit o armă în toată regula, utilizată tot mai agresiv de actori statali, grupări teroriste, rețele de hackeri, dar și de diferite formațiuni politice ori exponenți ale acestora ce promovează informații false cu scopul de a obține avantaje politice și nu numai,

în acest context când suntem inundați continuu de informații, consider că este esențial pentru a apăra principiile fundamentale ale democrației, să ne dezvoltăm anticorpii necesari pentru a face față oricăror provocări generate de fenomenul dezinformării.

În acest sens, am realizat, în această lună, cu sprijinul grupului PPE din Parlamentul European, o amplă cercetare pe care o voi prezenta în perioada următoare în Comisia specială privind ingerințele externe, inclusiv dezinformarea, în toate procesele democratice din cadrul Uniunii Europene, al cărei membru sunt.

Până atunci, prezint cum văd românii fenomenul Fake News și câți consideră că știrile false au devenit o amenințare majoră pentru societatea noastră.

Astfel, 18% dintre români consideră că știrile false sunt o amenințare foarte mare, în timp ce 53% le consideră o amenințare mare.

Practic, 71% dintre cetățenii României consideră că fenomenul dezinformării reprezintă o amenințare reală,

în timp ce 18% dintre cetățeni consideră că este o amenințare minoră, iar doar 8% consideră că dezinformarea nu ne amenință deloc.

Plecând de la această realitate, consider că statul român trebuie să întreprindă rapid o serie de măsuri pentru că dezinformarea a făcut în acest an deja prea multe victime umane”, a scris Eugen Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentGuvernul a adoptat Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar
Articolul următorMesajul președintelui Iohannis de Anul Nou: ”Noi, ca națiune, trebuie să ieșim mai puternici și mai uniți din această criză sanitară teribilă”