Eurodeputatul PMP Eugen Tomac i-a cerut prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în dosarul Schenhen, „acțiune imediată, nu tăcere și acceptarea unui abuz”: „Comisia trebuie să acționeze cu mult mai multă fermitate pentru a depăși acest blocaj”, scrie Mediafax.

Tomac acuză că Austria încalcă tratatul UE

„I-am cerut, în plenul Parlamentului European, prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, acțiune imediată, nu tăcere și acceptarea unui abuz. Este revoltător ca un singur stat, Austria, să încalce tratatul UE, îngrădindu-ne nejustificat dreptul la libera circulație în UE și nimeni să nu ia atitudine”, transmite eurodeputatul Eugen Tomac, lider al PMP.

Comisia Europeană, adaugă Tomac, „trebuie să acționeze cu mult mai multă fermitate pentru a depăși acest blocaj”.

„România trebuie să intre în Schengen cât mai rapid! Așa este corect! Eu sunt hotărât să merg până în pânzele albe pentru a ne face dreptate”, încheie europarlamentarul PMP. Recent, DNA a trimis în judecată mai mulți angajați din vămile din România care luau șpăgi.

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentExercițiu multinațional „Sea Shield 2023”- Scenarii de luptă în Marea Neagră și pe Dunăre
Articolul următorFestival pe pagina de FB a lui Sorin Grindeanu, după ce a șters un mesaj al Ancăi Alexandrescu! Zeci de oameni i-au cerut să răspundă