Tomac denunță atitudinea președintelui Iohannis, care a cerut răbdare, dar nu a reușit să impună problema Schengen pe agenda reuniunii Consiliului European (format din șefii de stat și de guvern din UE).

„La Bruxelles nu se va discuta astăzi despre Schengen

Președintele Iohannis ne-a cerut să avem răbdare și să nu acționăm emoțional în chestiunea Schengen.

Ne-a asigurat că ieri sau astăzi va dezbate umilința prin care a trecut România la reuniunea de la Bruxelles.

Din păcate, m-am uitat pe scrisoarea Președintelui Consiliului European, domnul Charles Michel, adresată șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană, aceasta fiind redactată pe 12 decembrie, la 4 zile după ce Austria, încălcând principiul cooperării loiale între instituțiile europene, ne-a blocat accesul în Schengen.

Surpriza este uriașă, atât în scrisoarea de convocare a Consiliului European, cât și în ordinea de zi pentru astăzi, lipsește cu desăvârșire subiectul Schengen.

Prin urmare, Președintele Iohannis n-a reușit să schimbe agenda și să introducă, la recomandări ale Consiliului European de astăzi, acceptarea noastră în spațiul Schengen.

În acest moment, devine tot mai evident că singura șansă reală pentru a corecta această discriminare rămâne să reclamăm Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Restul sunt doar declarații politice”, scrie Tomac pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCancelarul Olaf Scholz: Aderarea României şi Bulgariei la Schengen trebuie să urmeze „curând”
Articolul următorAcționarul DETACO DEMASCĂ MINCIUNA G4Media. Iată documentele care dovedesc cine vrea să preia majoritatea ROMPREST