Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ioana Constantin – secretar general adjunct al PMP, atrage atenția asupra faptului că, în acest an, criza sanitară provocată de epidemia de coronavirus a scos la iveală faptul că România nu este pregătită pentru educația în mediul digital.

”Educația este prioritate, e baza pe care construim societatea. Am fost de ambele părți ale catedrei, a fost o mare onoare perioada în care am predat și mă bucur să răspund azi inițiativei Consiliului Național al Elevilor: da, educația e prioritate în fiecare zi, nu doar în campania electorală. Semnez scrisoarea de angajament propusă de ei tuturor candidaților la alegerile locale și îi îndemn și pe colegii mei din PMP care candidează în întreaga țară să semneze acest angajament.

Dar dincolo de această semnătură, contează faptele. Criza sanitară din acest an ne-a arătat tuturor că școala românească este extrem de nepregătită pentru provocările aduse de educația în mediul digital. Dincolo de asta, România are o rată ridicată a abandonului școlar timpuriu, infrastructură școlară de slabă calitate, programă necorelată cu cerințele pieței muncii și cu nevoile elevilor. Prea puține creșe, grădinițe și școli, prea multe promisiuni electorale”, a scris Ioana Constantin, pe Facebook.

Articolul precedentProiect aprobat in Senat: Scoala se poate desfasura online
Articolul următorLaurențiu Botin: Dottore, joc mizerabil