Klaus Iohannis a reacționat, într-o declarație de presă, la decizia pronunțată astăzi de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Kovesi împotriva României. Președintele este de părere că au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului.

 

”Azi, CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei CCR de revocare. Drepturile fundamentale ale omului depășesc frontiera unui stat. Sunt valori esențiale pentru o societate democratică. Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat atunci, CCR a decis revocarea sa din funcție la propunerea unui ministur al justiției de tristă amintire. O asemenea decizie a CEDO, fără precedent, nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR, afectată oricum de decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată. CCR e obligată să respecte la rândul ei Constituția. CCR are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi.

Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR. E clar că Parlamentul de azi, dominat de PSD, a dovedit că nu e capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor. E partidul care a construit o legislație penală menită să îi protejeze pe infractori. PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă menite să-i discrediteze pe cei potrivnici. Nu mă aștept ca azi PSD să se grăbească să înființeze o comisie parlamentară. Însă nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD prin vot pentru toate aceste acțiuni extrem de grave.” a declarat Președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentProiectul Codului Administrativ inițiat de UDMR, cu obligativitatea folosirii limbii maghiare, pe masa deputaților
Articolul următorTĂIERILE ILEGALE, stopate la Senat! Proiect pentru exploatarea lemnului din păduri