Preşedintele Klaus Iohannis i-a laăudat joi seara pe românii care au făcut eforturi pentru a preveni răspândirea coronavirusului concluzia sa fiind: ”Împreună am salvat vieti. Aşa arată o naţiune puternică şi unită”.

”Astăzi este ultima zi în care România se mai află în stare de urgenţă. Suntem la finalul a două luni dificile, în care cei mai mulţi dintre dumneavoastră, majoritatea covârşitoare, aţi respectat cu stricteţe restricţiile instituite de autorităţi. Aţi stat în case, aţi renunţat să vă mai vedeţi familia şi prietenii, v-aţi schimbat cu totul întreaga viaţă punând mai presus nu doar sănătatea voastră, dar şi pe a celorlalţi. Printr-un efort naţional, am reuşit să stopăm răspândirea rapidă a epidemiei şi să limităm semnificativ numărul de victime. Dumneavoastră, dragi români, sunteţi eroii acestui efort naţional. Vă mulţumesc pentru toate sacrificiile pe care le-aţi făcut! Acum, când încheiem cele două luni de stare de urgenţă şi tragem linie, putem spune cu toată certitudinea: Împreună am salvat vieţi! Aşa arată o naţiune puternică şi unită! Şi la fel de puternici şi uniţi trebuie să continuăm şi în lunile următoare, pentru că lupta cu acest virus nemilos este departe de a se fi încheiat.”, a declarat preşedintele.

Şeful statului a prezentat datele referitoare la numărul de îmbolnăviri şi la situaţia celor aflaţi în spitale, precum şi la numărul de teste:  16.247 de cazuri de îmbolnăvire, cu 245 de cazuri noi de ieri până astăzi, ceea ce arată un trend epidemiologic în uşoară scădere; numărul de cazuri vindecate – 9.053 astăzi – este mai mare decât cel al cazurilor active, şi anume astăzi 6.148; b 225 de pacienţi se află internaţi în secţiile de tratament intensiv; la începutul stării de urgenţă, în România capacitatea zilnică de testare a fost de 704 teste pe zi. Astăzi, prin efortul concertat al autorităţilor, capacitatea de testare a crescut progresiv, am ajuns la un număr de 10.643 de testări pe zi. Până la această dată, în România au fost efectuate 277.804 teste.

Articolul precedentSenatorul PMP, Lucian Iliescu, cere anularea examenului de Bacalaureat: Nu bulversați elevii!
Articolul următorSupărarea-i fată mare. Și Goe la fel.