Eurodeputatul Eugen Tomac a vorbit la Realitatea PLUS despre creditele scumpe cu care se confruntă românii, dar și împrumuturile scumpe pe care le face România. Președintele PMP a comparat situația României cu cea a Croației, care de la 1 ianuarie a intrat în zona euro.

“Urmează să avem un an plin de provocări, la fel ca anul care s-a încheiat. Lucrurile trebuie separate foarte clar: crizele suprapuse au generat o serie de vulnerabilități în toate statele. Trebuie să ne întrebăm de ce am ajuns în acest punct, de ce România se împrumută la cei mai scumpi bani.

Noi plătim bani foarte scumpi, creditele noastre sunt cele mai scumpe din Europa pentru că nu am făcut ce trebuie la timp. România îndeplinea toate criteriile pentru a intra în zona euro atunci când domnul Iohannis a preluat mandatul. Uitați-vă la Croația care astăzi este în zona euro”, a declarat Eugen Tomac la Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedent2023 – anul „rotativei” în coaliția de guvernare. Cine va fi noul premier, cum se împart ministerele
Articolul următorAlexandra Păcuraru: Realitatea cere OMV Petrom să plătească chirie românilor pentru terenurile pe care le exploatează