PMP salută victoria categorică a Partidului  Acțiune și Solidaritate, în alegerile parlamentare anticipate, organizate în Republica Moldova. Un rezultat istoric pentru românii basarabeni care reușesc să transmită un semnal  privind continuarea procesului de apropriere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Obținerea  de către PAS a majorității absolute în Parlamentul de la Chișinău crează un cadru solid de reconfigurare a strategiilor de dezvoltare și modernizare a societății din Republica Moldova pe baza unui sistem coerent de valori și standarde occidentale.

Partidul Mișcarea Populară consideră că în acest moment basarabenii au ales spațiul european de stabilitate și securitate, au decis că drumul lor duce spre Bruxelles, via România, lăsând în urma Moscova, având drept rezultat  crearea unei conștiințe anti-comuniste și anti-staliniste în Basarabia istorică.

In continuare, România va trebui să joace un rol esențial în stabilirea acelor strategii de cooperare economică, politică și socială cu aplicabilitate imediată în relația cu Chișinăul, sprijinind atât procesul de reforme anunțat de Președintele Maia Sandu, cât și implementarea Acordului de asociere cu U.E., care ramâne cea mai importantă platformă de modernizare și transformare a țării.

Partidul Mișcarea Populară  va continua să ofere Republicii Moldova o puternică susținere privind reluarea dialogului aprofundat cu  U.E. în scopul orientării definitive către democrație și valorile occidentale. PMP consideră că în Republica Moldova  s-a scris o importantă pagină de istorie, cu reverberații la București, care responsabilizează factorii de decizie,  în vederea unei politici europene comune.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentAmbasadorul României în Grecia, George Ciamba, a murit
Articolul următorIa pastila SRS: Iar alertă? Oare de ce?