Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce nu se teme de alegeri anticipate şi că este pregătit să meargă pe cont propriu în situaţia în care vor fi organizate alegeri.

“Noi am strâns un milion de semnături în stradă pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Legea noastră a fost adoptată de Senat şi este pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor de mai bine de un an de zile. PSD refuză să o supună votului, tocmai pentru că ştie că există aproape o majoritate sigură în Camera Deputaţilor care îşi doreşte să avem alegerea primarilor în două tururi. Regretăm că prin asumarea răspunderii Guvernului Orban pe acest proiect de lege am intrat în această criză politică, din care vom ieşi destul de afectaţi toţi, ca societate. Noi nu ne temem de anticipate. Dacă vor fi anticipate, PMP este pregătit să mergem pe cont propriu în aceste alegeri. După 1 martie, PMP îşi va lansa candidaţii în toată ţara. Vom merge pe cont propriu şi sunt sigur că ţinta noastră de plus 10% este o ţintă realistă”, a declarat Tomac.

Eugen Tomac a participat duminică, la Brăila, alături de secretarul general adjunct al PMP şi, totodată, şeful campaniei pentru alegerile locale, Ioana Constantin, la o conferinţă de presă pe tema lansării candidaţilor pentru alegerile locale din acest an.

“Noi vrem să avem candidaţi peste tot în ţară. Obiectivul PMP în această campanie este să devină a treia forţă politică din punctul de vedere al numărului de reprezentanţi în administraţia publică locală. Avem, la ora actuală, peste 2.500 de candidaţi pentru primăriile din ţară şi sunt convins că va creşte numărul candidaţilor. Avem peste 1.500 de candidaţi pentru funcţia de consilieri judeţeni şi 35.000 de candidaţi pentru funcţia de consilieri în municipii, oraşe, comune. Intrăm în această competiţie cu o armată de oameni foarte ferm angajată pentru a obţine rezultate cât mai bune, de asta şi aşteptările noastre de la Brăila sunt foarte mari”, a mai declarat Tomac.

Cu această ocazie, liderul PMP Brăila, Viorel Botea, şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Municipiului Brăila. “Vă spun în premieră, pentru că nu am anunţat până acum, că în alegerile locale 2020 voi fi candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Brăila”, a anunţat Botea.

Preşedintele PMP Brăila a mai spus că lista cu candidaţi pentru celelalte primării din judeţ nu este definitivă şi că va fi dată publicităţii după 1 martie.

“Avem candidaţi eligibili atât la Consiliul Local, cât şi la Consiliul Judeţean, candidaţi cu o calitate profesională, morală şi personală deosebită. Aceste lucruri le vom da publicităţii puţin mai târziu, după 1 martie. (…) Sperăm ca în următoarea perioadă în judeţul Brăila să acoperim cel puţin 80% din organizaţiile pe care le avem. Targetul pe care ni-l dorim noi este de cel puţin 10% şi toate cele 44 de organizaţii să fie acoperite complet. Cred că nu este un target exagerat”, a adăugat Botea. 

Articolul precedentViorel Botea, președintele PMP Brăila și-a anunțat candidatura la Primăria Municipiului Brăila
Articolul următorEugen Tomac susţine că Traian Băsescu are suficientă experienţă pentru a putea fi desemnat premier