Deputatul Robert Turcescu, candidat al PMP Brașov pentru un nou mandat, susține că tactica USR prevede că toată campania electorală trebuie construită în jurul ideii de „pe cine atacăm”, în condițiile în care „n-au un proiect”, pentru că mai multe subiecte au fost delegitimate de acțiunile membrilor săi. Cum să vorbești despre Educație când primarul Allen Coliban cere scuze pentru că a mințit în CV-ul public cu privire la facultatea sa, sau cum să mai promovezi inițiativa Fără penali în funcții publice când Dan Barna declară că DNA ar fi de fapt o structură care face dosare politice, s-a întrebat retoric Robert Turcescu.

„În mintea USR-iștilor în momentul de față, așa cum văd eu, toată campania electorală trebuie construită pe «pe cine atacăm». Păi, PSD-ul ce să îl mai atace în momentul de față… Pentru că știți cum sunt? Sunt ca o musculiță. Se bat în momentul de față PNL cu PSD, asta e confruntarea din sondaje pentru locul I. USR-iștii vin cu o săbiuță, cu nu știu ce… Nu mai încap la povestea asta. Dragnea e la pușcărie, Iordache pleacă la Consiliul Legislativ cu colegul Dircă, deci nu poți să îl mai ataci nici pe bietul Iordache în chestiunea asta, s-a terminat. Tăriceanu nu mai pupă Parlament, ce să mai faci cu ăștia? Gata, la revedere! Atunci, ce au zis USR-iștii? Băi, noi în momentul de față trebuie să avem o țintă! Pentru că eu dau scris în momentul acesta, azi, nu știu cum va arăta votul din 6, dar aproape că dau scris că USR nu vrea la guvernare nici din 6 încolo, chiar dacă le-ar face o ofertă liberalii, și că vor sta agățați să lovească în PNL și în PSD, uitându-se ca obiectiv la 2024. Nu mai rezistă ei până în 2024, dar vom vedea și această chestiune”, a declarat Robert Turcescu, miercuri seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

El este de părere că USR dorește să scadă din procentele PNL, pentru că „nu poate să ia voturile liberalilor”.

„Asta fac în momentul de față USR-iștii. Ei n-au un proiect. Ce să propună? Marele lor proiect de campanie este «Fără penali în funcții publice». Altceva, ce? Despre ce, despre Educație? Păi, cum să vorbești despre Educație când primarul tău de la Brașov își cere scuze astăzi pentru că a mințit – da, și-a pus cenușă în cap și a zis – în CV-ul public. Cum să mai mergi cu «Fără penali în funcții publice», când tu îl ai pe Barna, care e anchetat de DLAF – mă rog, i se cer documente. Cum să mai mergi tu cu povestea asta cu justiție pentru toți, cu nu știu ce, când (…) Ghinea de la Bruxelles, PLUS-istul, mâna dreaptă a lui Cioloș a scris cartea Eu votez DNA, iar astăzi – adică acum cinci zile – vine Barna și declară la Europa Liberă că DNA de fapt e o structură care face dosare politice. Atunci nu le rămâne decât în momentul de față să facă scandal, să atace PNL, în speranța că – atenție, nu că iau voturi de la PNL! – scad procentele PNL. Asta joacă în momentul de față USR. Nu poate să ia voturile liberalilor, categoric, dar se gândesc ei că dacă îi atacă acum împreună, de mânuță cu PSD-iștii pe liberali, pe PMP-iști…”, a adăugat Robert Turcescu.

Întrebat dacă o asemenea tactică ar putea propulsa USR în sondaje, deputatul PMP a reiterat: „Nu, vor să coboare scorul PNL. Sunt terminați în momentul de față pe ideea asta, domne`, PNL trebuie să scadă în sondaje ca nu cumva să aibă o majoritate confortabilă în viitorul Parlament în care să poată guverna fără ei – lucru care, dacă românii vor avea dorința de a face un calcul chiar pragmatic dacă vreți pe ce înseamnă votul din 6 decembrie, vor decide să dea o majoritate guvernamentală confortabilă și parlamentară pentru PNL și pentru PMP, la care să vină UDMR, minoritățile și să vedem ce se mai întâmplă în momentul respectiv cu ăștia de la USR”.

Robert Turcescu a condamnat și declarația lui Cristian Ghinea, care afirmase că „bla bla-ul ăsta cu valorile creștin-democrate e vomitiv”, după ce Robert Sighiartău a recunoscut că ar prefera să intre la guvernare alături de PMP, nu de USR, pentru că PNL și PMP împărtășesc aceleași valori creștin-democrate..

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentLiderul PMP, Traian Băsescu: Nu lăsaţi ţara pe mâna lui Raed Arafat. E foarte bun la achiziții sau ca imagine tv, dar nu poate gestiona o criză
Articolul următorEugen Tomac: ”Unii cer amânarea alegerilor, alții vor un nou referendum”