Europarlamentarul Traian Băsescu a ieșit public cu noi sfaturi prind pandemia sanitară și economică. Fostul șef al statului a publicat pe pagina sa de Facebook câteva măsuri care trebuie
luate de Klaus Iohannis în următoarea perioadă a Stării de Urgență.

”Câteva lucruri care trebuie scrise în Decretul de extindere a Stării de Urgență.
1.Anularea nerespectării dreptului la viață intimă, familială și privată;
2.Extinderea timpului de circulație pentru pensionari la 3 ore;
3.Creșterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectați să moară în casele lor fără asistență medicală. Ce fac Vela, Arafat si Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor.
4.Carantină severă pentru că proporția populației afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puține teste.
5.Accelerarea contractării de împrumuturi pentru relansarea șantierelor de contrucții pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcțiune și extinderea sistemului de irigații.
6.Asigurarea de echipamente de protecție individuală și reluarea producției industriale în zone unde nu sunt focare de infecție.
7.Ridicarea oricărei restricţii pentru actvitatea pe şantierele de construcţii, cu luarea măsurilor de protecţie sanitară pentru muncitori.
Fără aceste măsuri, menținerea Stării de Urgență necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va impinge România într-o situație de criză economică profundă”, a scris Traian Băsescu.Articolul precedentSindicatele reacționează la vehiculatele tăieri bugetare
Articolul următorLumina de la poliție