Propunerile Budapestei privind Planul național ungar de redresare și reziliență ar fi urmat să fie avizate de Comisia Europeană până la 12 iulie, însă Executivul comunitar ar intenționa să amâne acest aviz din cauza problemelor referitoare la legislația anticorupție din Ungaria, a explicat marți fostul ministru Cristian Diaconescu, președintele PMP, potrivit B1.

„Propunerile Ungariei privind PNRR ar fi urmat să fie avizate de Comisia Europeană, până la data de 12 iulie. Datorită problemelor privind legislația anticorupție în Ungaria, Comisia Europeană ar intenționa să amâne acest aviz, care conform regulilor de procedură, se finalizează în Grupul ECOFIN. Ca și în situația celorlalte state membre U.E, schemele de finanțare trebuie să respecte Recomandările Specifice de Țară prin crearea unui sistem de cheltuire a fondurilor europene, care să «elimine conflictul de interese, corupția, frauda și spălarea banilor»”, a declarat președintele PMP.

Potrivit fostului ministru, Comisia Europeană poate amâna propunerea de avizare, dar decizia finală aparține ECOFIN

„Ceea ce Comisia Europeană poate face în cazul Ungariei, ca de altfel în situația oricărui stat membru este să amâne propunerea de avizare, decizia finală aparținând ECOFIN. Este bine să luăm act de situația în care se află Ungaria; să tragem concluziile necesare pentru a nu ne afla într-o situație similară în viitor”, a adăugat Cristian Diaconescu.

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei, a anunțat, miercuri dimineață, liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș. „Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orbán. Bun”, a scris pe Twitter Dacian Cioloș.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu 33,7 miliarde de euro pentru o mai bună conectare între țările UE
Articolul următorCristian Diaconescu: Partidul nostru urează mulți ani de afirmare, dezvoltare și conlucrare în PPE, un pilon de bază al susținerii României în Uniunea Europeană