Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat marţi că demersul de la CJUE privind refuzul intrării României în Schengen va dura cel mai probabil un an şi jumătate, doi.

El a precizat că îşi pune mari speranţe şi în capacitatea celor care încearcă să introducă pe agenda Consiliului European din 9 iunie acest subiect. El a precizat că preşedintele Klaus Iohannis cu preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, împreună cu Charles Michel, trebuie să convingă şefii de stat, în această lună, ca de la Bruxelles să vină în luna iunie acest mesaj că există consens şi că a ieşit fum alb în ceea ce priveşte acest dosar”.

”În ceea ce priveşte procedural şi juridic toate lucrurile pe care le-am invocat, tot dosarul pe care l-am pregătit este foarte bine argumentat şi are toate şansele de a reuşi însă evident că durează şi va dura cel mai probabil un an şi jumătate, doi. Îmi pun mari speranţe şi în capacitatea celor care încearcă la aceatsă oră să introduce pe agenda Consiliului European din 9 iunie acest subiect”, a spus Tomac în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News.

El a precizat că preşedintele Klaus Iohannis cu preşedinta Comisiei, Ursula von der leyen, împreună cu Charles Michel, trebuie să convingă şefii de stat, în această lună, ca de la Bruxelles să vină în luna iunie acest mesaj că există consens şi că a ieşit fum alb în ceea ce priveşte acest dosar”. 

”Altfel, pericolul pe care îl găsim tot mai des în Europa va cuprinde şi România, acela de a le oferi celor care contest proiectul European, identitatea aceasta pe care o construieşte Europa în vremuri de crize (..) să aibă tot mai mulţi aderenţi, pentru că oamenii nu mai suportă, vor argumente, vor fapte. Faptul că nu am avut o viziune, un proiect foarte bine pregătit de a intra în spaţiul Schengen ne-a costat foarte mult”, a mai spus eurodeputatul PMP. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentVești extraordinare pentru vecinii de peste Prut! Eugen Tomac anunță majorarea asistenței macrofinanciare de la Parlamentul European
Articolul următorDaniel Funeriu, despre legile educaţiei: Am susţinut cât am putut pe preşedintele Iohannis. Ne-a promis România Educată şi ne trezim cu profesori care au briceagul la beregată